«Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω... είμαι εγώ» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζοντας την συνεργασία μας με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους για μια ακόμα σχολική χρονιά, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, δυο προγράμματα με θέμα «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω, είμαι εγώ» για τους μαθητές των Β1 και Β2 μαθητικών τμημάτων.

Οι μικροί μαθητές μέσα από παραμύθια, ζωγραφική, κατασκευές και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα, που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους. Το κάθε πρόγραμμα, διάρκειας 7 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων, στόχο έχει την βιωματική προσέγγιση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως αυτοεκτίμηση, αποδοχή- έκφραση –διαχείριση συναισθημάτων και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί η μοναδικότητας του καθενός μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα». Έγινε προσπάθεια να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων, δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης, στην ποικιλία και τις αιτίες που τα προκαλούν. Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού και μοιράστηκαν τις ικανότητες τους με τους συμμαθητές τους, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ τους.

Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν από τα στελέχη του Κέντρου Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργό και Βασιλική Γεωργιλά- Κοινωνική Λειτουργό στα δυο τμήματα αντίστοιχα.

          Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr