Σεμινάριο για τους Εκπαιδευτικούς στο 1ο Γυμνάσιο Άργους

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023

Το Κέντρο μας ανταποκρινόμενο σε αίτημα της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του 1ου Γυμνασίου Άργους υλοποίησε τρίωρο δια ζώσης βιωματικό Σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας με θέμα «Βλέποντας με μια δημιουργική ματιά τις συγκρούσεις», την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν επεξεργάστηκαν θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της επικοινωνία μεταξύ όλων τον εμπλεκόμενων πλευρών στο χώρο του σχολείου, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις που προκύπτουν από συγκρουσιακές συμπεριφορές των μαθητών καθώς και να επεξεργαστούν την ίδια την έννοια της σύγκρουσης και να την αποκωδικοποιήσουν, αναγνωρίζοντας την δημιουργική πλευρά της. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα αίτια που τις προκαλούν, οριοθετώντας παράλληλα το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκδηλώνονται.

Αναδειχτήκαν οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και συζητήθηκαν αποτελεσματικές πρακτικές, που μπορούν να λειτουργήσουν ενισχυτικά στην δημιουργία καλού κλίματος στο σχολικό χώρο.

Το Σεμινάριο, που υλοποιήθηκε στο χώρο της σχολικής μονάδας, συντόνισαν τα στελέχη του Κέντρου Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος και Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός.Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr