Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Χάντμπωλ "DIOMIDIS CUP"

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Ήταν και η "Ελπίδα Ζωής" σ'αυτή τη γιορτή του αθλητισμού !

Με σύνθημα "Κέρδισε τη Ζωή με ... "καθαρό" παιχνίδι"   το Κέντρο μας στήριξε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Χάντμπωλ "DIOMIDIS CUP" που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα Άργους - Ναυπλίου- Αγ.Τριάδας - Ν.Κίου από 24 ως 29 Ιουνίου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία!

Ο αθλητισμός είναι ένας υγιής τρόπος ζωής.Βοηθά όλους, κυρίως τα παιδιά και τους νέους να γνωρίσουν το σώμα τους , να ενταχθούν σε μια ομάδα, να διοχετεύουν την ενέργεια που τους κατακλύζει, να απελευθερώνουν το άγχος τους , να διεκδικούν, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να γεύονται τις επιτυχίες αλλά και να αντέχουν τις αποτυχίες.Ο αθλητισμός βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν όλες εκείνες τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να διαχειριστούν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στον 'αγώνα' της Ζωής.

Για αυτούς που αθλούνται μπορεί το σκορ να μην τους οδηγεί πάντα στη νίκη, όμως κερδίζουν γιατί συμμετέχουν και αγωνίζονται.Έτσι κι αλλιώς σημασία δεν έχει μόνο η νίκη αλλά κυρίως η διαδρομή που έχει κάνει ο καθένας για να την κατακτήσει. Αυτή η διαδρομή είναι που δίνει την εμπειρία, τη χαρά και την ικανοποίηση ότι ο καθένας έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για τον εαυτό του και τους φίλους του , την ομάδα του.

Ο αθλητισμός είναΙ ΠΡΟΛΗΨΗ!

Στη πραγματική ζωή κάθε παιδί θα βάλει αρκετά"γκολ", θα φάει όμως και μερικά.Θα συναντήσει δυσκολίες και θα μάθει να τις ξεπερνά ακόμα κι αν κάποιες φορές κάνει λάθη. Τη ζωή μας αξίζει να τη ζούμε και να της δίνουμε εμείς την πορεία που θέλουμε , με υπομονή , κατανόηση για τους γύρω μας και αφοσίωση στους δικούς μας στόχους. Ο αγώνας αυτός είναι για το κάθε παιδί δικός του και με καλή "προπόνηση" από τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του και εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις ικανότητες του θα τον δώσει με επιτυχία!