Ημερίδα για το Διαδίκτυο

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

 

Το Κέντρο μας, ανταποκρινόμενο σε κάλεσμα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων Άργους, συμμετείχε, με εισήγηση της κα. Αγγελικής Μπαβέλλα- Ψυχολόγου, στην διεξαγωγή Ημερίδα- Ανοιχτής Συζήτησης με θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο- μια νέα μορφή εξάρτησης. Διάγνωση Πρόληψη, αντιμετώπιση», την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο του Άργους.

Στην αρχική εισήγηση που λειτούργησε ως βάση προβληματισμού, αναρωτήσεων και αναζητήσεων, αναδείχτηκαν τα θετικά που προσφέρει το Διαδίκτυο, τα αίτια που οδηγούν σε προβληματική χρήση του, οι κίνδυνοι που κρύβονται στον γοητευτικό κόσμο του καθώς και ο ρόλος των γονέων στο να ενισχύσουν τα παιδία τους να μην αναπτύξουν μια επικίνδυνη διαδικτυακή συμπεριφορά. Αναρωτήθηκαν για την δική τους σχέση με αυτό τον καινούργιο κόσμο και τις δικές τους γνώσεις πάνω στα θέματα αυτά.

Ο γονιός θα  προβληματιστεί σε σχέση με:

  • Χρόνος που αφιερώνει το παιδί στο διαδίκτυο
  • Ενασχολήσεις του παιδιού στο Διαδίκτυο
  • Αλλαγές στην κοινωνική ζωή του παιδιού
  • Αλλαγές στις δραστηριότητες του παιδιού
  • Απόκρυψη, από το γονέα, των δραστηριοτήτων του στο Διαδίκτυο

«Η δαιμονοποίηση του διαδικτύου, όμως σίγουρα δεν ωφελεί κανέναν και ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο της τεχνολογίας που ήρθε και θα μείνει στη ζωή μας.

Η εμπιστοσύνη του παιδιού σας στη κατανόηση που θα λάβει από εσάς, χωρίς πανικούς και συναισθηματικές εξάρσεις, είναι η εγγύηση ότι θα σας πλησιάσει με οτιδήποτε το απασχολεί και το επιβαρύνει συναισθηματικά.»

  e-magazine-banner

Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr
contact-banner