Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για δασκάλους

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Δασκάλους
Το Κέντρο μας στα πλαίσια των παρεμβάσεων του, στην σχολική κοινότητα συνεχίζοντας την υλοποίηση του σχεδιασμού για το Σχολικό έτος 2022-2023, προγραμματίζει την υλοποίηση σεμιναρίου βασισμένο στο υλικό «Νιώθω ασφαλής στο σχολείο μου» (Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα).
Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού υλικού είναι η πρόληψη της βίας και της επιθετικότητας καθώς και η προαγωγή της ασφάλειας στο χώρο του σχολείου. Οι επιμέρους στόχοι του αφορούν στην κατανόηση της έννοιας της βίας και των μορφών έκφρασής της, στην αναγνώριση και κατανόηση των «δύσκολων» συναισθημάτων καθώς και την εκμάθηση τρόπων διαχείρισής τους, στην ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών και σύνδεση αυτών με την αντιμετώπιση της βίας, στην ενίσχυση κλίματος συνεργασίας στην τάξη και βελτίωση των υφιστάμενων διαπροσωπικών σχέσεων.
Απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων
Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 9 ωρών θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» στο Ναύπλιο, στην οδό Κωλέττη 3,
-την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 5-8μ.μ.
-την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 5-8μ.μ. και
-την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 5-8μ.μ.
Το σεμινάριο θα συντονίσει το αρμόδιο στέλεχος κα. Δέσποινα Μάρκου, Κοινωνική Λειτουργός.
Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα οι συμμετέχοντες θα είναι έως 15 άτομα. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο παρακαλούνται να αποστείλουν τις αιτήσεις τους έως την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 στο email: elpidazo@otenet.gr .
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί το υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.