«Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω... είμαι εγώ» στο Δημοτικού Σχολείου Λιμνών

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Δημοτικό Σχολείο Λιμνών, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, πρόγραμμα με θέμα «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω, είμαι εγώ» για τους μαθητές των Α, Β, Γ και Δ τάξεων.

Οι μικροί μαθητές μέσα από παραμύθια, ζωγραφική, κατασκευές και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα, που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους. Το πρόγραμμα, στόχο έχει την βιωματική προσέγγιση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως αυτοεκτίμηση, αποδοχή- έκφραση –διαχείριση συναισθημάτων και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί η μοναδικότητας του καθενός μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα». Έγινε προσπάθεια να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων, δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης, στην ποικιλία και τις αιτίες που τα προκαλούν. Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού και μοιράστηκαν τις ικανότητες τους με τους συμμαθητές τους, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το στέλεχος του Κέντρου Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος.

             Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr