Ανοιχτή συζήτηση με γονείς- κηδεμόνες από το Δημοτικό Σχολείο Ινάχου

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024

Το Κέντρο μας, ανταποκρινόμενο σε κάλεσμα των Συλλόγων Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ινάχου, πραγματοποίησε μια ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της σχολικής μονάδας την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, με θέμα «Συνεργασία σχολείου και οικογένειας».

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα οφέλη της αποτελεσματικής συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, στα παιδία, τόσο σε μαθησιακό, όσο κυρίως σε κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο. Αναδείχθηκαν καλές πρακτικές για την ενίσχυση της συνεργασίας των μελών της σχολικής κοινότητας και αναγνωρίστηκε ο ρόλος της ουσιαστικής επικοινωνίας ως ενισχυτικό παράγοντα αυτής της συνεργασίας. Τα παιδία που γνωρίζουν ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους επικοινωνούν και συνεργάζονται, σε ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού και κατανόησης, εντάσσονται πιο ομαλά στο χώρο του σχολείου, μαθαίνουν να σέβονται κι αυτά με την σειρά τους τα μέλη της σχολικής κοινότητας, αλλά κυρίως αντιλαμβάνονται τον χώρο του σχολείου ως πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της σχολικής μονάδας και συντόνισαν τα στελέχη του Κέντρου Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος και Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός.

      

 Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr