Ανοιχτή συζήτηση με γονείς- κηδεμόνες στο 2ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου με θέμα «Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση στα παιδία μας»

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023

Tο στέλεχος του Προγράμματος Υπηρεσιών Πρόληψης Βασιλική Κωστοπούλου- Κοινωνιολόγος (Υποέργο 3 «Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης» της πράξης «Δίκτυο δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση, των εξαρτήσεων», με κωδικό ΟΠΣ 5043329 στο ΕΠ «Πελοπόννησος 2014-2020»), πραγματοποίησε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 μια ανοιχτή συζήτηση με γονείς- κηδεμόνες στο 2ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου με θέμα «Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση στα παιδία μας».

Αυτοεκτίμηση είναι η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας που αποκαλύπτει αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι με την εικόνα μας. Αν είναι θετική, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση. Αν είναι αρνητική, γεννά πόνο και απογοήτευση!

Οι γονείς αποτελούν τους «καθρέφτες» οι οποίοι αντανακλούν στα παιδιά τις ικανότητες τους, βοηθώντας τα με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα.

Επειδή η αυτοεκτίμηση είναι η απόσταση ανάμεσα στον εαυτό που το παιδί έχει και τον εαυτό που θα ήθελε να έχει, ας συμμαχήσουμε όλοι όσοι βρισκόμαστε γύρω από το παιδί προκειμένου να μειώσουμε αυτή την απόσταση για να κάνουμε παιδιά ευτυχισμένα και χαρούμενα.