Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση στους εφήβους» στο 3ο Γυμνάσιο Άργους

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023

Το Κέντρο μας ανταποκρινόμενο σε αίτημα του συλλόγου διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Άργους, πραγματοποίησε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς- κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, με θέμα «Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση στους εφήβους».

Αυτοεκτίμηση είναι η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας , ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας που αποκαλύπτει αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι με την εικόνα μας. Αν είναι θετική, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση. Αν είναι αρνητική, γεννά πόνο και απογοήτευση! 

Οι γονείς αποτελούν τους «καθρέφτες» οι οποίοι αντανακλούν στα παιδιά τις ικανότητες τους, βοηθώντας τα με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα.

Επειδή η αυτοεκτίμηση είναι η απόσταση ανάμεσα στον εαυτό που το παιδί έχει και τον εαυτό που θα ήθελε να έχει, ας συμμαχήσουμε όλοι όσοι βρισκόμαστε γύρω από το παιδί προκειμένου να μειώσουμε αυτή την απόσταση για να κάνουμε παιδιά ευτυχισμένα και χαρούμενα.

Η ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου υλοποιήθηκε από την Αγγελική Μπαβέλλα -Ψυχολόγο.