«Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω... είμαι εγώ» στο Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024

Συνεχίζοντας την συνεργασία μας με το Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου, ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, πρόγραμμα με θέμα «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω, είμαι εγώ» για τους μαθητές της Α τάξης.

Οι μικροί μαθητές μέσα από παραμύθια, ζωγραφική, κατασκευές και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα, που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους. Το πρόγραμμα, διάρκειας 7 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων, στόχο έχει την βιωματική προσέγγιση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως αυτοεκτίμηση, αποδοχή- έκφραση –διαχείριση συναισθημάτων και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί η μοναδικότητας του καθενός μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα». Έγινε προσπάθεια να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων, δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης, στην ποικιλία και τις αιτίες που τα προκαλούν. Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού και μοιράστηκαν τις ικανότητες τους με τους συμμαθητές τους, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το στέλεχος του Κέντρου Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος.