Συνέχεα στις παρεμβάσεις "Όταν η Βία και ο εκφοβισμός χτυπούν την πόρτα του σχολείου" στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024

Στα πλαίσια των δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού το Κέντρο μας, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του 1ου Λυκείου Ναυπλίου, πραγματοποίησε δυο ακόμα βραχείες παρεμβάσεις για τους μαθητές των Α3 και Α4 μαθητικών τμημάτων της σχολικής μονάδας, αυτήν την φορά με θέμα «Όταν η βία και ο εκφοβισμός χτυπούν την πόρτα του σχολείου», την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024.

Η κάθε παρέμβαση έχει διάρκειας δυο μαθητικών ωρών και βιωματικό χαρακτήρα. Οι μαθητές δηλαδή, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, όπως εργασία σε μικρές ομάδες, ιστορίες και ζωγραφική μιλούν για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, τα χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων τις επιπτώσεις του φαινομένου και αναζητούν τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης. Κατανοούν την σημασία του να μιλάμε για αυτό που συμβαίνει ακόμα κι αν δεν αφορά άμεσα εμάς.

Επειδή το θέμα του εκφοβισμού αφορά όλους είναι στο χέρι του καθενός να δώσει τη λύση, να αντιδράσει, να μιλήσει, να ζητήσει βοήθεια.

Τις παρεμβάσεις συντόνισαν τα στελέχη του Κέντρου Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός και Δέσποινα Μάρκου- Κοινωνική Λειτουργός.

           Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr