Ανοιχτή συζήτηση με γονείς- κηδεμόνες από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου με θέμα «Όταν τα όρια και οι κανόνες γίνονται σύμμαχοι»

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το Κέντρο μας ανταποκρινόμενο σε κάλεσμα των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Κιβερίου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 μια ανοιχτή συζήτηση με γονείς- κηδεμόνες με θέμα «Όταν τα όρια και οι κανόνες γίνονται σύμμαχοι».

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν για τα όρια και τους κανόνες που θέτουν στα παιδιά τους, τις συνέπειες που ορίζουν, το πόσο απαραβίαστα ή ευέλικτα είναι και τέλος για την δική τους σχέση, ως ενήλικες με τα όρια που τους θέτει το κάθε περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και δρουν.

Αναγνώρισαν ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη ένα περιβάλλον δομημένο και ασφαλές έτσι ώστε να μπορούν να μάθουν να δρουν αυτόνομα. Αυτό το περιβάλλον για να υπάρξει θα πρέπει να έχει σταθερά και ξεκάθαρα όρια, τα οποία να είναι γνωστά στα παιδιά, να βασίζονται στη λογική και να έχουν ως στόχο την ασφάλεια και την ενίσχυση των παιδιών. Τα όρια είναι διαφορετικά για κάθε οικογένεια αφού τόσο η λειτουργία της κάθε οικογένειας, τα μέλη που την απαρτίζουν και οι ανάγκες τους διαφέρουν.

Τη συζήτηση συντόνισε το στέλεχος του Κέντρου Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός.

     Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr