"Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω... είμαι εγώ» ομάδα παιδιών εντός σχολικού πλαισίου στο ένα τμήμα της Α τάξη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας, για μια ακόμα σχολική χρονιά, με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, υλοποιήθηκε  μια ομάδα παιδιών εντός σχολικού πλαισίου επτά δίωρων συναντήσεων, με θέμα «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω, είμαι εγώ», για τους μαθητές του ενός τμήματος της Α τάξης , η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021. Στο άλλο τμήμα θα πραγματοποιηθεί η ίδια δράση, στη συνέχεια του σχολικού έτους.
Οι μικροί μαθητές μέσα από παραμύθια, ζωγραφική, κατασκευές και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα, που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους. Το πρόγραμμα στοχεύει στην βιωματική εκμάθηση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως αυτοεκτίμηση, αποδοχή- έκφραση –διαχείριση συναισθημάτων και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη σημασία της μοναδικότητας του καθενός αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα». Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων, δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης, στην ποικιλία και τις αιτίες που μας τα προκαλούν. Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού.

Τις συναντήσεις με τους μαθητές πραγματοποίησε η Βασιλική Γεωργιλά- Κοινωνική Λειτουργός.