"Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω... είμαι εγώ» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το 1ο Δημοτικό Σχολειό Ναυπλίου υλοποιήθηκαν δυο  βραχύχρονα προγράμματα, με θέμα  «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω… είμαι εγώ», για τους μαθητές των Α1 και Α2 μαθητικών τμημάτων, στις 22, 24 και 29 Οκτωβρίου 2019.
Οι μικροί μαθητές μέσα από παραμύθια, ζωγραφική, παιχνίδια, κατασκευές και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα, που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους.

Το κάθε ένα πρόγραμμα διάρκειας τριών δίωρων συναντήσεων στοχεύει στην βιωματική εκμάθηση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη σημασία της μοναδικότητας του καθενός αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα». Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων, δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης, στην ποικιλία και τις αιτίες που μας τα προκαλούν. Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού.
 

Τις συναντήσεις με τους μαθητές πραγματοποίησαν η Ιωάννα Καββεζού Κοινωνική Λειτουργός και η Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος αντίστοιχα στα δυο τμήματα.

        

        Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr