«Το σπίτι των παιδιών» στο 6ο Δημοτικό σχολείο Άργους

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Μια ακόμα συνεργασία με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους και τους Εκπαιδευτικούς των Δ1 και Δ2 μαθητικών τμημάτων, ολοκληρώθηκε για την φετινή σχολική χρονιά.

Οι Εκπαιδευτικοί υλοποίησαν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, στην τάξη της, βασισμένο στο υλικό «Το σπίτι των παιδιών», του Κέντρου Πρόληψης Πυξίδα, με εποπτεία από την Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγο.

Ολοκληρώνοντας τις 12 εποπτικές συναντήσεις  πραγματοποιήθηκαν βραχείες βιωματικές παρεμβάσεις διάρκειας δύο μαθητικών ωρών η κάθε μία, την Παρασκευή 7 Ιουνίου, από το αρμόδιο στέλεχος, με στόχο το Κλείσιμο του προγράμματος.

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια και συζήτηση, οι μικροί μαθητές είδαν θέματα που σχετίζονται με την αναγνώριση θετικών στον άλλον και τον εαυτό, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τέλος την ενίσχυση της συνεργασίας . Έτσι αποχαιρέτησαν τους φίλους τους που τους συντρόφευσαν την φετινή σχολική χρονιά.

Ευχαριστούμε τους Εκπαιδευτικούς των Τμημάτων για την συνεργασία και την σχέση εμπιστοσύνης που είχαμε καθ’ όλη την  σχολική χρονιά.