Θεατρική Παράσταση "Η φάρμα του Διαδικτύου"

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Ευχαριστούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, που παρευρέθηκαν στην θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Κέντρου μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου) με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ, από την θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι», σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου «Η φάρμα του διαδικτύου».

 

Είναι σίγουρο ότι το Διαδίκτυο είναι κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας. Είναι σίγουρο ότι σε κάποιο βαθμό διαμορφώνει τον τρόπο που διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε, ενημερωνόμαστε, δουλεύουμε (οι μεγαλύτεροι) και παίζουμε.  

 

Γνωρίζουμε όμως τους κανόνες αυτού του παιχνιδιού που βρέθηκε στα χέρια μας είτε ως δώρο, είτε ως επιβράβευση, είτε ως αποτέλεσμα δικής μας αγοράς; Μπορούμε να καταλάβουμε ότι όπως στον πραγματικό κόσμο, έτσι και στον διαδικτυακό, μπορεί να βρεθούμε σε δύσκολή θέση, μπορεί να μην ξέρουμε τι να κάνουμε; Ότι και εδώ υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς και ασφάλειας; Αναγνωρίζουμε ότι μπορούμε να απευθυνθούμε κάπου για όλες τις δυσκολίες, που θα συναντήσουμε σε αυτών τον τεράστιο κόσμο, το Διαδίκτυο, όπως ακριβώς θα κάναμε για τις δυσκολίες, που θα συναντούσαμε στην αυλή του σχολείου, στο πάρκο και το δρόμο;

 

Όλα αυτά είδαμε μέσα από την ιστορία των τεσσάρων φίλων μας, που ζουν σε μια φάρμα και προσπάθησαν να μοιραστούν μαζί μας τις περιπέτειες τους. Έτσι ώστε να μάθουμε από αυτές και να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε αντίστοιχα ζητήματα στις δικές μας διαδικτυακές διαδρομές.