26η Ιουνίου 2023- Προβολή της ταινία «Η Μπλε Μηλιά»

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023

Ολοένα και πιο συχνά οι άνθρωπο κλείνονται ερμητικά στο μικρόκοσμό τους, τη ίδια στιγμή που λαχταρούν να εισπράξουν ενδιαφέρον και νοιάξιμο.

Τον τελευταίο καιρό μας απασχολεί πολύ το θέμα των σχέσεων. Βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά γύρω μας τους ανθρώπους σαν να θέλουν να κερδίσουν την πιο όμορφη φιλική, ερωτική ή συναδελφική σχέση,  χωρίς όμως να χάσουν τίποτα από τη βολή τους, χωρίς να παραχωρήσουν χιλιοστό από το ζωτικό τους χώρο, χωρίς να επιτρέπουν ούτε μια ρωγμή στο προσωπείο που διάλεξαν να τους αντιπροσωπεύει στον έξω κόσμο.

Ζούμε σε έναν κόσμο που έχουμε ανάγκη την ανθρώπινη επαφή και την επικοινωνία, γι’ αυτό και οι σχέσεις που διαμορφώνουμε με τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι κάτι που μας απασχολεί έντονα στην καθημερινότητά μας. Ο τρόπος που σχετιζόμαστε με τα μέλη της οικογένειάς μας, με τους φίλους μας, με τους συντρόφους μας, με συνεργάτες και συναδέλφους, με άλλους ανθρώπους γύρω μας.

Ο άνθρωπος ως κοινωνικό ον, αποζήτα την επικοινωνία και τη συντροφικότητα. Πόσο όμως τον παιδεύουν οι ανθρώπινες σχέσεις;

Οι σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους βοηθούν στην προσωπική εξέλιξη και στο να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Τι αλλάζει όμως στην πορεία και μπερδεύει τις σχέσεις; Τις περισσότερες φορές, είναι δύσκολες και δυσνόητες, προκαλώντας παρεξηγήσεις και πόνο. 

Κι όμως αξίζει ο πόνος που πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς, γιατί όταν θα τον έχει ξεπεράσει δεν θα είναι πια ο ίδιος. Θα έχει αναπτυχθεί, θα είναι πιο συνειδητοποιημένος και θα αισθάνεται πιο ολοκληρωμένος. Είναι μια διαδικασία που σε βάζει αντιμέτωπο με τα πιο βαθιά σου συναισθήματα, σκέψεις και επιθυμίες.

Με αυτές τις σκέψεις και με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα ζωής» σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου, στην αυλή του οποίου βρεθήκαμε, πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, την προβολή της ταινία «Η Μπλε Μηλιά».

Με στόχο να αναστοχαστεί ο κάθε ένας και η κάθε μια για τις δικές του σχέσεις με σημαντικούς άλλους, και να ξαναδουλέψει πάνω σε αυτές, αναγνωρίζοντας ότι ο χρόνος που αφιερώνουμε στους άλλους για να τους γνωρίσουμε, να συνδιαλαγούμε μαζί τους και να τους κατανοήσουμε είναι χρόνος εποικοδομητικός για την γνωριμία με τον ίδιο μας τον εαυτό. 

 

Η ταινία αποτελεί χορηγία της Πρεσβείας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους- ντοκιμαντέρ και το βραβείο κοινού στο Festival της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής Margarita- Βενεζουέλα το 2012.Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr