Παρέμβαση -προβολής προγράμματος «Το σπίτι των παιδιών» στο 6ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Μια ακόμα συνεργασία με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου και τους Εκπαιδευτικούς των Δ και Γ τάξεων, ολοκληρώθηκε για την φετινή σχολική χρονιά, με την παρουσίαση στους γονείς των μαθητών του Προγράμματος Αγωγής Υγείας, βασισμένο στο υλικό «Το σπίτι των παιδιών», του Κέντρου Πρόληψης Πυξίδα, με εποπτεία από την Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργό.

Οι Εκπαιδευτικοί υλοποίησαν το πρόγραμμα, στην τάξη τους ολοκληρώνοντας τις 12 εποπτικές συναντήσεις  και πραγματοποίησαν βραχείες παρεμβάσεις προβολής του, διάρκειας δύο μαθητικών ωρών η κάθε μία, την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα 10 Ιουνίου αντίστοιχα, με την παρουσία του αρμόδιου στελέχους.

Στα πλαίσια του προγράμματος, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια και συζήτηση, οι μικροί μαθητές είδαν θέματα που σχετίζονται με την αναγνώριση θετικών στον άλλον και τον εαυτό, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τέλος την ενίσχυση της συνεργασίας με στόχο την αποφυγή των συγκρούσεων στο χώρο του σχολείου.

Ευχαριστούμε τους Εκπαιδευτικούς των Τμημάτων για την συνεργασία και την σχέση εμπιστοσύνης που είχαμε καθ’ όλη την  σχολική χρονιά.