Βιωματική καλοκαιρινή ομάδα για παιδία, βασισμένη στο υλικό «Ονειροκατακτητές εν δράση»

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022

Για μια ακόμα χρονιά διοργανωθήκαν ομάδες  παιδιών, που φιλοξενήθηκαν στο χώρο του Κέντρου. Την Παρασκευή 1 Ιουλίου ολοκλήρωσε τις συνάντησης  της η ομάδα στην οποία συμμετείχαν παιδία που ολοκλήρωσαν την Δ και Ε τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

Το ταξίδι των παιδιών που βασίστηκε στις συναντήσεις του υλικού «Ονειροκατακτητές εν δράση» του Κ.Π.  Ίριδα, είχε σταθμούς, Νησιά προσωπικής αναζήτησης, βιωματικών δραστηριοτήτων, κατασκευών και συζήτησης.  Στόχοι του «ταξιδιού» είναι η δημιουργία κλίματος ομαδικότητας και  συνεργασίας, η σύνδεση των παιδιών με τις ικανότητες, τα ταλέντα, τις αξίες και τα αποθέματα τους, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και η σύνδεση με τους προσωπικούς τους στόχους, η εκπαίδευση σε δεξιότητες  επικοινωνίας, η αναγνώριση, η αποδοχή και η αξιοποίηση των έντονων συναισθημάτων, ο διαχωρισμός θετικών και αρνητικών συμπεριφορών και η υιοθέτηση υγιούς στάσης ζωής.

 

Τις συναντήσεις με τους «μικρούς ταξιδιώτες» συντόνισε η Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολογός. Ευχαριστούμε τους μικρούς μας φίλους για την συμμετοχή τους και τα όσα μοιράστηκαν μαζί μας.

                    Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr