Ανοιχτή συζήτηση με γονείς από το Νηπιαγωγείο Διδύμων

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023

Το Κέντρο μας ανταποκρινόμενο σε αίτημα της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Διδύμων , πραγματοποίησε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, με θέμα «Συνεργασία σχολείου και οικογένειας».

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα οφέλη της αποτελεσματικής συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, στα παιδία, τόσο σε μαθησιακό, όσο κυρίως σε κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο.  Αναδείχθηκαν καλές πρακτικές για την ενίσχυση της συνεργασίας των μελών της σχολικής κοινότητας και αναγνωρίστηκε ο ρόλος της ουσιαστικής επικοινωνίας ως ενισχυτικό παράγοντα αυτής της συνεργασίας.

Τα παιδία που γνωρίζουν ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους επικοινωνούν και συνεργάζονται, σε ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού και κατανόησης, εντάσσονται πιο ομαλά στο χώρο του σχολείου, μαθαίνουν να σέβονται κι αυτά με την σειρά τους τα μέλη της σχολικής κοινότητας, αλλά κυρίως αντιλαμβάνονται τον χώρο του σχολείου ως πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Η ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων- διαδικτυακά  υλοποιήθηκε από την Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργό.