Ανοιχτή Συζήτηση με Γονείς "Ψυχική Ανθεκτικότητα σε Καιρούς Αβεβαιότητας"

Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021

Το Κέντρο μας ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, τον οποίο και ευχαριστούμε για την συνεργασία, πραγματοποίησε την Τετάρτη 31 Μαρτίου, ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς και κηδεμόνες με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα σε καιρούς αβεβαιότητας». Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν προβληματισμούς, δυσκολίες και συναισθήματα, να δώσουν και να πάρουν στήριξη σε μια αβέβαιη χρονική περίοδο για αυτούς και τα παιδία τους.

Σε περιόδους κρίσης αναδεικνύεται η τεράστια σημασία της ικανότητας του ανθρώπου να υπερβαίνει τις αντιξοότητες και να προσαρμόζεται δημιουργικά σ’ αυτό που συμβαίνει.

Στην συζήτηση αναδείχθηκε ότι η διαχείριση της δυσκολίας σχετίζεται με μια εσωτερική διαδικασία, με την ατομική διερεύνηση των αποθεμάτων, των ικανοτήτων, των αξίων, των εσωτερικών  φωνών δύναμης, με την επαναδιατύπωση της και την διερεύνηση των αναγκών που συνδέονται με αυτή την δυσκολία. Τέλος με την εστίαση σε αυτό που είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό, με στόχο να το αξιοποιήσουμε ώστε να  μας επιτρέψει την επίτευξη μιας συνθήκης που είναι σε αντίστιξη με το πρόβλημα.

Την συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, συντόνισαν η Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος και η Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός.   Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr