Διήμερο Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς στο 1ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023

Το Κέντρο μας ανταποκρινόμενο σε αίτημα της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του 1ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου υλοποίησε διήμερο δια ζώσης Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα «Ενισχύοντας την ενσυναίσθηση στους μαθητές» την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν επεξεργάστηκαν θέματα που σχετίζονται με την καλλιέργεια της ενσυναίθσησης στα μικρά παιδία, μιας κοινωνικής δεξιότητας πολύ σημαντικής, στην δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων, στην αποδοχή της διαφορετικότητας και στην ουσιαστική επικοινωνία.

Η ενσυναίσθηση, είναι βασικό στοιχείο της ηθικής νοημοσύνης, είναι η ικανότητα να ταυτιζόμαστε και να αισθανόμαστε τις ανησυχίες ενός άλλου ατόμου. Είναι το ισχυρό συναίσθημα που σταματά τη βίαιη και σκληρή συμπεριφορά και μας προτρέπει να συμπεριφερόμαστε με ευγένεια στους άλλους. Επειδή η ενσυναίσθηση προκύπτει φυσικά, και αρκετά νωρίς, τα παιδιά μας γεννιούνται με ένα τεράστιο ενσωματωμένο πλεονέκτημα για την ηθική τους ανάπτυξη. Αλλά, η ανάπτυξη αυτής της θαυμάσιας ικανότητας των παιδιών μας να συμπονούν τους άλλους, δεν αποτελεί εγγύηση. Παρόλο που τα παιδιά γεννιούνται με την ικανότητα για ενσυναίσθηση, αυτή πρέπει να καλλιεργηθεί σωστά, διαφορετικά θα παραμείνει αδρανής.

Το Σεμινάριο συντόνισε το στέλεχος Δέσποινα Μάρκου- Κοινωνική Λειτουργός.Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr