Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ελπίδα Ζωής» στα πλαίσια των παρεμβάσεων του, στην σχολική κοινότητα συνεχίζοντας την υλοποίηση του σχεδιασμού για το Σχολικό έτος 2021-2022, προγραμματίζει την υλοποίηση δύο τριήμερων Βιωματικών Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.

Το πρώτο βασίζεται στο υλικό «Στηρίζομαι στα πόδια μου» (ΟΚΑΝΑ). Το υλικό αφορά τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πραγματεύεται θέματα όπως η κατανόηση των επιρροών, η φιλία, η αυτοεκτίμηση, η καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης συγκρούσεων, η λήψη αποφάσεων και επιδιώκει την πρόληψη της υιοθέτησης εξαρτητικών συμπεριφορών, αναπτύσσοντας τις ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αναλάβουν την ευθύνη της υγείας τους και της ζωής τους και πιο συγκεκριμένα να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να αποφασίζουν συνειδητά και υπεύθυνα.

Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 12 ωρών θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στο Άργος στην οδό Κοφινιώτου 20,

-την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 5-9μ.μ.

-την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 5-9μ.μ. και

-την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 5-9μ.μ.

Το σεμινάριο θα συντονίσουν τα αρμόδια στελέχη κα. Αγγελική Μπαβέλλα, Ψυχολόγος και κα. Ιωάννα Καββεζού, Κοινωνική Λειτουργός.

Το δεύτερο βασίζεται στο υλικό «Ξέρω τι ζητάω» (Κέντρο Πρόληψης Πυξίδα). Το υλικό αποτελεί μια ευρωπαϊκή παρέμβαση πρόληψης της χρήσης καπνού, ναρκωτικών και αλκοόλ, με τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα. Πραγματεύεται θέματα όπως η έκφραση των συναισθημάτων, η επικοινωνία μεταξύ συνομηλίκων, η κατανόηση των επιρροών, η φιλία, η καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης συγκρούσεων, η λήψη αποφάσεων. Βασίζεται στα μοντέλα των Δεξιοτήτων Ζωής και της Κανονιστικής Εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 12 ωρών θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στο Άργος στην οδό Κοφινιώτου 20,

-την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 5-9μ.μ.

-την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 5-9μ.μ. και

-την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 5-9μ.μ.

Το σεμινάριο θα συντονίσουν τα αρμόδια στελέχη κα. Αγγελική Μπαβέλλα, Ψυχολόγος και κα. Ιωάννα Καββεζού, Κοινωνική Λειτουργός.

Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν οι συμμετέχοντες σε κάθε ένα από τα σεμινάρια θα είναι έως 8 άτομα. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια παρακαλούνται να αποστείλουν τις αιτήσεις τους έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 στο email: elpidazo@otenet.gr .

Στο τέλος κάθε σεμιναρίου θα δοθεί το υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση αλλαγής τον υφιστάμενων μέτρων για την πρόληψη της διασποράς της COVID-19 και τα δυο σεμινάρια θα υλοποιηθούν διαδικτυακά στον ίδιο χρόνο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

                       Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr