"Όταν η Βία και ο εκφοβισμός χτυπούν την πόρτα του σχολείου" στην Β τάξη του Γυμνασίου Κουτσοποδίου

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Στα πλαίσια των δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού το Κέντρο μας, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Κουτσοποδίου, πραγματοποίησε δυο βραχύχρονα προγράμματα για τους μαθητές των Β1 και Β2 μαθητικών τμημάτων, με θέμα «Όταν η βία και ο εκφοβισμός χτυπούν την πόρτα του σχολείου».

Το κάθε πρόγραμμα έχει διάρκειας τεσσάρων μαθητικών ωρών και βιωματικό χαρακτήρα. Οι μαθητές δηλαδή, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, όπως εργασία σε μικρές ομάδες, ιστορίες και ζωγραφική μιλούν για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, τα χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων τις επιπτώσεις του φαινομένου και αναζητούν τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης. Κατανοούν την σημασία του να μιλάμε για αυτό που συμβαίνει ακόμα κι αν δεν αφορά άμεσα εμάς.

Επειδή το θέμα του εκφοβισμού αφορά όλους είναι στο χέρι του καθενός να δώσει τη λύση, να αντιδράσει, να μιλήσει, να ζητήσει βοήθεια.

Τα προγράμματα  συντόνισαν σε κάθε μαθητικό τμήμα αντίστοιχα  τα στελέχη του Κέντρου  Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός και Δέσποινα Μάρκου- Κοινωνική Λειτουργός.

 Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr