«Ενισχύοντας τα παιδιά μας στην αποδοχή της διαφορετικότητας», με τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Η Maya Angelou, γνωστή Αφροαμερικανίδα ποιήτρια, έχει πει…….

              …………«θα πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι η διαφορετικότητα κεντάει ένα πλούσιο χαλί και πρέπει να καταλάβουμε πως όλοι οι κόμποι του χαλιού έχουν ισότιμη αξία ανεξάρτητα από το χρώμα τους».

Όλα τα παιδιά καλούνται σήμερα να συνυπάρξουν σε μια κοινωνία και σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα. Και δεν καλούνται απλά να συνυπάρξουν αλλά να δημιουργήσουν και  να είναι παραγωγικά μέλη της κοινωνίας αυτής.

Αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά θα παρατηρήσει ότι όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο πιο μεγάλη είναι η αποδοχή την οποία επιδεικνύουν στη διαφορετικότητα που μπορεί να παρουσιάζει ο καθένας. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά όμως η κατάσταση αυτή δεν παραμένει η ίδια, αλλά διαφοροποιείται. Ο λόγος εξαιτίας του οποίου διαφοροποιείται αυτό είναι γιατί έρχονται οι αντιλήψεις των ενηλίκων, είτε αυτές είναι των γονέων των παιδιών ή των εκπαιδευτικών και γενικότερα της ευρύτερης κοινωνίας, να αλλάξουν την πραγματικότητα αυτή και να αρχίσει σταδιακά να δημιουργείται η διάκριση.

Όλα αυτά συζητήθηκαν με τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου σε μια ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και στην οποία συμμετείχαν τα στελέχη Αγγελική Μπαβέλλα –Ψυχολόγος και Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός.