Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα σε καιρούς αβεβαιότητας», στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου.

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

Το Κέντρο μας ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου, τον οποίο και ευχαριστούμε για την συνεργασία, πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Απριλίου, ανοιχτή συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της σχολικής μονάδας.

Σε περιόδους κρίσης αναδεικνύεται η τεράστια σημασία της ικανότητας του ανθρώπου να υπερβαίνει τις αντιξοότητες και να προσαρμόζεται δημιουργικά σ’ αυτό που συμβαίνει. Η ποιότητα αυτή, πάνω στην οποία στηρίζεται και η ίδια η επιβίωση του ανθρώπινου είδους, σχετίζεται στενά με την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν προβληματισμούς, δυσκολίες και συναισθήματα, να δώσουν και να πάρουν στήριξη σε μια αβέβαιη χρονική περίοδο για αυτούς τους ίδιους, αλλά και τους εφήβους με τους οποίους συνδιαλέγονται καθημερινά.   

Στην συζήτηση αναδείχθηκε ότι η διαχείριση της δυσκολίας σχετίζεται με μια εσωτερική διαδικασία, η οποία και την ορίζει για τον κάθε έναν με ένα ξεχωριστό τρόπο. Έγινε προσπάθεια να κατανοηθεί ότι το να εστιάζουμε σε αυτό που είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό, με στόχο να το αξιοποιήσουμε ώστε να μας επιτρέψει την επίτευξη μιας νέας συνθήκης, η οποία να τοποθετηθεί απέναντι από την δυσκολία, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε, την κατάσταση που μας δυσκολεύει.

 

Την συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με  φιλοξενία από την σχολική μονάδα, συντόνισαν η Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος και η Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός.Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr