«Ανάγκη για έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων μπροστά στις εξετάσεις» με τους μαθητές της Γ τάξης του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022

Μια ακόμα παρέμβαση, ανοιχτή συζήτηση με μαθητές, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, μετά από αίτημα της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης αυτή την φορά, με θέμα «Ανάγκη για έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων μπροστά στις εξετάσεις»  την συζήτηση συντόνισε η Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος.

Στόχος ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν την σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων, ώστε να περάσουμε στην αποδοχή και την διαχείρισης τους.

Το συναίσθημα είναι μία δύναμη που γεννιέται στο εσωτερικό του εαυτού μας και μιλάει στο περιβάλλον, μία αίσθηση που μας λέει ποιοι ήμαστε και δημιουργεί τη σχέση μας με τον κόσμο. Μας πληροφορεί για τον κόσμο γύρω μας πιο γρήγορα από τη σκέψη, μας καθοδηγεί, μας εξατομικεύει, δίνοντας μας τη δυνατότητα να αποκτήσουμε συνείδηση του ίδιου μας του εαυτού. Ο ρόλος των συναισθημάτων είναι να αποδεικνύουν τα γεγονότα που είναι σημαντικά για τον κάθε έναν και να θέτουν σε κίνηση τη συμπεριφορά, που θα του επιτρέψει να τα χειριστεί.

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν το άγχος σαν ένα απειλητικό συναίσθημα, το οποίο οδηγεί στην αποτυχία. Αν, όμως, καταφέρουμε να δούμε το συναίσθημα αυτό ως κάτι χρήσιμο, μπορούμε όχι μόνο να το διαχειριστούμε, αλλά να επωφεληθούμε κιόλας από αυτό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποδεχτούμε το άγχος μας σαν κάτι φυσιολογικό, χωρίς να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε. Αν δεν το αποδεχτούμε και συμφιλιωθούμε με το άγχος σας χωρίς να προσπαθούμε να το διώξουμε, το πιθανότερο είναι να το δυναμώσουμε.

Την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά συντόνισε η Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος.Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr