Ημερίδα «Όπου υπάρχει καπνός….. μύθοι και πραγματικότητα, πρόληψη και αντιμετώπιση»

Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

 

Επειδή όπου υπάρχει καπνός….. υπάρχουν μύθοι και πραγματικότητες, υπάρχει πρόληψη και αντιμετώπιση, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ελπίδα Ζωής» νομού Αργολίδας σε συνεργασία με το σύλλογο καρκινοπαθών και φίλων νομού Αργολίδας  «Η Αλληλεγγύη» πραγματοποίησε ημερίδα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος το Σάββατο 31 Μαΐου  2014 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αργολίδας.

Όσοι παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και επιστημονικές απόψεις όπως εκφράστηκαν από τους

  • Βαρδαβάς Κωνσταντίνος. Ιατρός- Επιδημιολόγος, MD, MPh, PhD, FCCP, Ερευνητής ΔΕΠ, Β βαθμίδας, Center for Global Tobacco Control, Harvard School of  Public Health

Με Θέμα «Στρατηγικές Πρόληψης του Καπνίσματος στην Ελλάδα»

  • Σαλεσιώτου Βασιλική. Πνευμονολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Πνευμονολογικού Νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου

Με θέμα «Τα θέλω και οι επιθυμίες του Καπνιστή»

  • Κούρου Εμμανουέλα. Ψυχολόγος και Συντονίστρια Ομάδων Διακοπής Καπνίσματος Συλλόγου «Η Αλληλεγγύη»

Με θέμα «Διακοπή του Καπνίσματος: Η επιστήμη της Ψυχολογίας αναζητά

                  και βρίσκει απαντήσεις μέσω της λειτουργίας των Ομάδων»

  • Μπαβέλλα Αγγελική. Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Ελπίδα Ζωής»

Με θέμα «Μαθαίνω να λέω Όχι. Προγράμματα Πρόληψης του Καπνίσματος

                 στο χώρο του Σχολείου»

 

      Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μητροσύλης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αργολίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων «Η Αλληλεγγύη» Ελένη Ηλιάδη.

     Ευχαριστούμε θερμά τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας καθώς και το Δήμο Άργους  - Μυκηνών για την υποστήριξή τους καθώς και   τον κ. Πάρη Βασιλάκο για την ευγενική χορηγία της οπτικοακουστικής κάλυψης της εκδήλωσης.

      Το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στελέχη του Κέντρου Πρόληψης και μέλη του συλλόγου αλληλεγγύη μέσω έντυπου υλικού ενημέρωναν το κοινό για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του καπνίσματος.