«Διαφυγές, από κάθε εξάρτηση», στο ΕΠΑΛ Κρανιδίου

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023

Το Κέντρο μας, στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, συμμετείχε στο Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα –παράσταση θεάτρου φόρουμ, με θέμα τη λήψη αποφάσεων και την πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών, «Διαφυγές… από κάθε εξάρτηση», που υλοποιήθηκε για τους μαθητές της Γ τάξης του ΕΠΑΛΑ Κρανιδίου την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023.

Σκοπός του προγράμματος είναι να θέσει ερωτήματα που σχετίζονται με το θέμα της λήψης αποφάσεων σε συνθήκες πίεσης στους εφήβους. Το ζητούμενο δεν είναι οι απαντήσεις άλλα η «διαδρομή» που θα διανύσουν για να φτάσουν σε αυτές. Μια διαδρομή- αναζήτηση που φέρνει τους συμμετέχοντες απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες και ευθύνες. Το σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι ότι η παράσταση δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να πάρουν μέρος στη δράση προτείνοντας λύσεις και δοκιμάζοντας ιδέες στη πράξη αντί στα λόγια.

Την θεατροπαιδαγωγική ομάδα αποτελούν οι: Βασίλης Κλησιάρης, Χρήστος Σταθόπουλος, Σίλια Κακολύρη-Βαη, Ζέφη Νάκα, Μάϊρα Μεντή

Τεκμηρίωση/Υποστήριξη: Ελένη Δριβάκου

Εμψυχωτης/Joker: Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου

Στην δράση συμμετείχαν τα στελέχη του Κέντρου Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος και Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός.