"Ξέρω ποιός είμαι, ξέρω τι νοιώθω, είμαι εγώ"

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

"Ξέρω ποιός είμαι, ξέρω τι νοιώθω, είμαι εγώ"

 

Ολοκληρώθηκε ακόμα ένα βραχύχρονο πρόγραμμα  «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω…είμαι εγώ» στην Β τάξη του Δημοτικού σχολείου Αγίου Ανδριάνου

Οι μικροί μαθητές  μέσα από παραμύθια, δραματοποίηση, ζωγραφική και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους. Το πρόγραμμα διάρκειας τριών συναντήσεων στοχεύει στην βιωματική εκμάθηση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Μέσα από το παραμύθι που μιλά για τη συνεργασία προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη σημασία της μοναδικότητας του καθενός αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα».

Μέσα από παιχνίδι, ζωγραφική, παντομίμα, τα παιδιά κατανόησαν τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης.

Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού.

 e-magazine-banner

Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr
contact-banner