"Ξέρω ποιός είμαι, ξέρω τι νοιώθω, είμαι εγώ"

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκαν 4 ακόμα παρεμβάσεις στο πρόγραμμα «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω…είμαι εγώ» στις Α τάξεις των Δημοτικών σχολείων Αγίου Ανδριάνου και 7ο Άργους καθώς και στις Α και Β τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Κεφαλαρίου.

Οι μικροί μαθητές  μέσα από παραμύθια, δραματοποίηση, ζωγραφική και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους. Το πρόγραμμα διάρκειας τριών συναντήσεων στοχεύει στην βιωματική εκμάθηση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Μέσα από το παραμύθι που μιλά για τη συνεργασία προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη σημασία της μοναδικότητας του καθενός αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα».

Μέσα από παιχνίδι, ζωγραφική, παντομίμα, τα παιδιά κατανόησαν τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης.

Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού.

         

 e-magazine-banner

Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr
contact-banner