"Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω... είμαι εγώ" στις Α1 και Α2 τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκαν στις 28, 29 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου  βραχύχρονα προγράμματα  διάρκειας τριών 2ωρων συναντήσεων με τίτλο «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω… είμαι εγώ» που αφορούσαν τους μαθητές των Α1 και Α2 τάξεων.

Οι μικροί μαθητές  μέσα από παραμύθια, ζωγραφική, παιχνίδια, κατασκευές και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα, που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους. Το πρόγραμμα διάρκειας τριών συναντήσεων στοχεύει στην βιωματική εκμάθηση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη σημασία της μοναδικότητας του καθενός αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα».

Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων, δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης, στην ποικιλία και τις αιτίες που μας τα προκαλούν.

Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού.

Τα προγράμματα  υλοποιήθηκαν από την Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργό και  την Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος, αντίστοιχα.

       

  Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr