"Διαδίκτυο, ένας τεράστιος άγνωστος κόσμος"σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Αργολίδας

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Αργολίδας για μια ενημερωτική συνάντηση για γονείς με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Η συνάντηση «Διαδίκτυο, ένας τεράστιος άγνωστος κόσμος» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου στο χώρο του Κέντρου μας.

"Διαδίκτυο, ένας τεράστιος άγνωστος κόσμος"

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους ως προς τη χρήση του Διαδικτύου αλλά και να καταθέσουν τις εμπειρίες τους από τον τρόπο που εκείνοι διαχειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα με τα έφηβα παιδιά τους. Με ένα Βίντεο για ξεκίνημα, συζητήσαμε με τους γονείς για τη χρησιμότητα του Διαδικτύου ως ένα μέσο επικοινωνίας, εκπαίδευσης, πληροφορίας και ψυχαγωγίας αλλά και για τους κινδύνους που απορρέουν από τη μη ασφαλή χρήση του. Μιλήσαμε για τα διαδικτυακά παιχνίδια, τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο και προσβλητικό υλικό, την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων, το grooming, το διαδικτυακό τζόγο αλλά και τον εθισμό στο διαδίκτυο.

Τέλος εστιάσαμε στο τι μπορεί να κάνει ο γονιός για να προστατεύσει το παιδί του από τους κινδύνους του διαδικτύου καταλήγοντας στο ότι…Η δαιμονοποίηση του διαδικτύου σίγουρα δεν ωφελεί κανέναν και ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο της τεχνολογίας που ήρθε και θα μείνει στη ζωή μας. Η εμπιστοσύνη του παιδιού  στην κατανόηση που θα λάβει από εμάς τους γονείς του, χωρίς πανικούς και συναισθηματικές εξάρσεις, είναι η εγγύηση ότι θα μας πλησιάσει με οτιδήποτε το απασχολεί και το επιβαρύνει συναισθηματικά.

 Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr