Παρεμβάσεις για μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αδριανού

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

 

Για μια ακόμα σχολική χρονιά, το Κέντρο μας ανταποκρίθηκε στο αίτημα συνεργασίας του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αδριανού, για παρεμβάσεις στους μαθητές. Έτσι στις 30 Οκτωβρίου υλοποιήθηκαν δυο βραχείες παρεμβάσεις.

Οι μαθητές της Β τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Μιλώντας για τα δύσκολά συναισθήματα», και στο πλαίσιο δυο διδακτικών ωρών τους δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουν για τα συναισθήματα που τους δυσκολεύουν, να αναγνωρίσουν τις αιτίες που τους τα προκαλούν και να κατανοήσουν πως όλα τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά και μπορούμε να τα νοιώθουμε. Το σημαντικό είναι να τα εκφράζουμε στους σημαντικούς για μας ανθρώπους. 

Οι μαθητές της Δ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Διαφορετικοί αλλά ίσοι», και στο πλαίσιο των δυο διδακτικών ωρών τους δόθηκε η δυνατότητα να διαπραγματευτούν το θέμα της διαφορετικότητας. Όλοι είμαστε διαφορετικοί σε πολλά πράγματα αυτό όμως δεν μας κάνει καλύτερους ή χειρότερους. Είμαστε όλοι ίσοι.

Τα παιδιά μέσα από βιωματικές ασκήσεις και ευχάριστα ερεθίσματα πραγματεύονται θέματα που τα απασχολούν και τα προβληματίζουν.

Η συνεργασία με το σχολείο συνεχίζεται και για τους μαθητές των υπόλοιπων τμημάτων, το επόμενο διάστημα.