‘’Μαθαίνω να επιλέγω …’’ στο 2ο Δημοτικό Ναυπλίου και στο 3ο Δημοτικό Άργους.

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης των προγραμμάτων που εφάρμοσαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς (με την υποστήριξη και εποπτεία του Κέντρου μας), πραγματοποιήθηκαν δίωρα εκπαιδευτικά προγράμματα  στους μαθητές της Ε και ΣΤ  τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και στην Ε τάξης  ΤΟΥ 3ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Άργους, με θέμα «Μαθαίνω να Επιλέγω…».

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα «φανταστικό» ταξίδι σε μια νέα ήπειρο. Εκεί θα ήταν υπεύθυνοι για τη ίδρυση μιας νέας χώρας. Μοναδικά εφόδια των παιδιών 30 κάρτες με αγαθά, πράγματα, αξίες, εφόδια  απαραίτητα για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους. Κατά την πορεία του ταξιδιού, μέσα από διάφορες περιπέτειες, τα παιδιά κλήθηκαν να επιλέξουν μόνο 21 κάρτες εφόδια τα οποία θα πάρουν μαζί τους.

Μπήκαν λοιπόν στη διαδικασία να αναρωτηθούν για τους τρόπους που επιλέγουμε και αποφασίζουμε. Τα παιδιά είπαν ότι κάποιες φορές απλά συμφωνούμε με τους άλλους, άλλοτε επιλέγουμε αυθόρμητα χωρίς πολύ σκέψη, άλλες φορές εξετάζουμε προσεκτικά και επιλέγουμε με βάση τον ελάχιστο κίνδυνο, τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας.

Στόχος της συνάντησης ήταν να αναδείξουμε τα διαφορετικά κριτήρια επιλογής και λήψης απόφασης και να επισημάνουμε την επικινδυνότητα, που μπορεί να έχουν  οι επιλογές, που γίνονται είτε κάτω από την πίεση των συνομηλίκων, είτε  ΄΄κατά τύχη΄΄, χωρίς να σκέφτομαι να σταθμίζω τα υπέρ και τα κατά, τα οφέλη και τις συνέπειες.  

Τις συναντήσεις πραγματοποίησε η κα Καββεζού Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργός.

    

 

 Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr