Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Δημοτικό σχολείο Αγίου Ανδριανού

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Η συνεργασία του Κέντρου μας, με το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αδριανού, συνεχίζεται με την ολοκλήρωση δυο ακόμα βραχύχρονων προγραμμάτων τριών συναντήσεων το κάθε ένα.

Το πρώτο πρόγραμμα, αφορά τους μαθητές της Α’ τάξης, και έχει θέμα  «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω…είμαι εγώ». Οι μικροί μαθητές  μέσα από παραμύθια, δραματοποίηση, ζωγραφική και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους. Το πρόγραμμα διάρκειας τριών συναντήσεων στοχεύει στην βιωματική εκμάθηση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Μέσα από το παραμύθι που μιλά για τη συνεργασία προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη σημασία της μοναδικότητας του καθενός αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα». Μέσα από παιχνίδι, ζωγραφική, παντομίμα, τα παιδιά κατανόησαν τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης. Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης και έχει θέμα «Διαδίκτυο αυτός ο άγνωστος φίλος μου». Στόχος είναι να κατανοήσουν τα παιδιά ότι το διαδίκτυο είναι και πρέπει να είναι «φίλος» αφού είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά επίσης ότι διέπεται από κανόνες ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται όπως συμβαίνει και στην πραγματική ζωή, γιατί οι κίνδυνοι που κρύβει είναι παρόμοιοι με αυτούς του πραγματικού κόσμου. Τα παιδιά  είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις δραστηριότητες τους στο διαδίκτυο, να προβληματιστούν, να κατανοήσουν ότι όπως και στην πραγματική ζωή έτσι και στην διαδικτυακή, ότι μας ενοχλεί το μοιραζόμαστε με τους σημαντικούς για μας ανθρώπους.    

  e-magazine-banner

Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr
contact-banner