Βραχείες Παρεμβάσεις στο 1ο Δημοτικό Ναυπλίου

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

 

Έτσι τέλειωσε το παραμύθι το οποίο επεξεργάστηκαν τα παιδιά της Α΄και Β΄τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου από την αρχή της σχολικής χρονιάς στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης.

Τα παιδιά με τις δασκάλες τους έδωσαν ένα δικό τους τέλος στο παραμύθι, το ζωγράφισαν, το δραματοποίησαν, έγιναν μέρος της εξέλιξής του…

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά επεξεργάστηκαν έννοιες όπως διαφορετικότητα, ομαδικότητα, ευθύνη, προσαρμογή σε νέο περιβάλλον, ενσυναίσθηση, τρόποι λήψης απόφασης και  επίλυσης προβλημάτων…συνεργασία.

Για τη συνεργασία και τη φιλία συζητήσαμε με τα παιδιά κατά τη διάρκεια των 2 δίωρων συναντήσεων που πραγματοποίησε το Κέντρο μας στις τάξεις τους (22 και 24 Απριλίου)

Μέσα από το παραμύθι «Με αυτή τη μπάλα παίζουμε όλοι» αναδείξαμε τη σημασία του να αποδέχομαι, να μοιράζομαι, να συγχωρώ, να συμπεριφέρομαι όμορφα ως βασικά συστατικά της φιλίας.

Τα παιδιά ζωγράφισαν το αερόστατο της φιλίας τοποθετώντας στο μπαλόνι όλα όσα ενισχύουν τη φιλία και στα βαρίδια όλα όσα την εμποδίζουν.

Τα παιδιά έγραψαν τόσο όμορφες λέξεις στα μπαλόνια …και έτσι τα αερόστατα της φιλίας κατάφεραν να πετάξουν πολύ πολύ ψηλά…Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr