Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Εξαρτητικές συμπεριφορές»

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Εξαρτητικές συμπεριφορές»

 

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας, και μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Αγίας Τριάδας, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές, με θέμα «Εξαρτητικές συμπεριφορές», την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014.  

Οι μαθητές μέσα από ενεργό διάλογο, προβληματίστηκαν, πληροφορήθηκαν και κατανόησαν τις μορφές, τους κινδύνους, αλλά κυρίως τις αιτίες που οδηγούν στην υιοθέτηση εξαρτητικών συμπεριφορών. 

Οι εξαρτήσεις δεν προκαλούν «κακό», επειδή το λένε οι μεγάλοι.

Προκαλούν «κακό» γιατί σε κάνουν να μην είσαι ελεύθερος και ανεξάρτητος. Να μην αποφασίζεις εσύ για σένα. Να μην μπορείς να κάνεις όλα αυτά για τα οποία είσαι ικανός. Αλλά αντίθετα να κάνεις όλα αυτά που δεν θα ήθελες να κάνεις ποτέ.

Η συμμετοχή των έφηβων μαθητών με κατάθεση των απόψεων τους πάνω στο θέμα, συζήτηση σε σχέση με την προσωπική τους εμπειρία για την δυσκολία διαχείρισης καταστάσεων και συναισθημάτων στην εφηβεία, αλλά και την εικόνα που έχουν για τις εξαρτήσεις, οδήγησε σε έναν πολύ ζωντανό διάλογο, σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρόσκληση συνεργασίας και το Λύκειο Αγίας Τριάδας για την διοργάνωση και φιλοξενία.

Την συνάντηση συντόνισαν οι Ιωάννα Καββεζού Κοιν. Λειτουργός και η Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος.

       e-magazine-banner

Επικοινωνία

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 8:30-2:30 και Τετάρτη απόγευμα 5:00-8:00
Τηλ: 27510 61265, 27510 69265
Fax: 27510 61265
E-mail: info@elpidazois.gr
contact-banner