Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης για γονείς

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας ΠΕ Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν  γονείς, πραγματοποιεί βιωματικό Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης για γονείς στο Λυγουριό, με τη συνεργασία του Τμήματος Επισκεπτών Υγείας του Κέντρου Υγείας Λυγουριού.

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να υποστηριχθούν όχι μόνο στο γονεικό τους ρόλο αλλά και σε όλους τους ρόλους που καλούνται να έχουν στη ζωή τους.

Συχνά οι γονείς κατά το μεγάλωμα των παιδιών τους έρχονται αντιμέτωποι με συναισθήματα, σκέψεις, γεγονότα που προέρχονται από τον τρόπο που εκείνοι μεγάλωσαν τα παιδιά στην πατρική τους οικογένεια.

Έτσι πολλές φορές ‘’χρεώνουν’’ στα παιδιά τους συναισθήματα και προσδοκίες που αφορούν στη δική τους πορεία ζωής. Αποτέλεσμα είναι οι γονείς να αισθάνονται ανίσχυροι καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο το παιδί που έχουν απέναντι τους αλλά και το παιδί που κουβαλάνε μέσα τους.

Στο εργαστήρι οι γονείς μέσα από ένα συστηματικό ταξίδι στη παιδική τους ηλικία ανακαλύπτουν γεγονότα, πρόσωπα που αποτέλεσαν σταθμούς στη ζωή τους και που επηρέασαν και επηρεάζουν τις επιλογές, τις αποφάσεις τους και την προσωπικότητα τους. Μέσα από βιωματικές διαδικασίες προσπαθούν να συμφιλιωθούν, να αποδεχθούν την ιστορία τους και να συμβάλλουν ώστε τα παιδιά τους να χαράξουν τη δική τους πορεία.